Anaokulu Kayıtları İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 23/09/2021

5-Gezi İzin Dilekçesi,

6-Fotoğraf İzin Dilekçesi,

7-Taahhütname (Covid19)

Anaokullarında hangi saatlerde eğitim yapılır? Anaokuluna kimler kayıt yaptırabilir? 18/09/2021

1-Anaokullarında eğitim öğretim günlük 6 ders saati üzerindendir.

2-Eğitim 09.00-14.00 saatleri arasında yapılır.

3-Anaokullarına 36 ayını tamamlamış çocuklar kayıt yaptırabilir.

4-Anaokuluna kayıt yaptıracak çocukların tuvalet eğitimini tamamlamış olması gerekir.

5-Anaokullarında çocuklara okulumuz mutfağında aşçı tarafından hazırlanan kahvaltı verilir. (Saat:10.00)

6-Okul aidatları bakanlıkça belirlenir (İl-ilçe MEM Ücret Tespit Komisyonu).

7- Anaokuluna ÖN KAYITLAR (aday kayıt) Haziran ayında başlar, Temmuz ayında kesin kayıtlar yapılır.

8- Eylül ayına kadar kesin kayıt yaptırmayanların yerine yedek listeden kayıtlara yapılır.

9-Anaokulları zorunlu eğitim kapsamında olmadığı ivelilerden çin aylık aidat talep edilir.

10- 2021-2022 eğitim-öğretim yılı aylık aidat 200 TL olarak belirlenmiştir.

Çocuk Kulübü Aidatları Ne Kadar? Çocuk Kulübü Hangi Saatlerde Var? 23/09/2021

1- Çocuk Kulübü Saat 14.00-17.00 saatleri arasını kapsar.

2- Çocuk kulübü aidatları okul aidatından ayrıdır ve bakanlıkça (MEB) belirlenir.

3-Çocuk kulübü aidatları 2021-2022 yılı için  1 saati 5 TL, günlük 20 TL olup aylık  iş günü üzerinden  belirlenmektedir. ÖRNEĞİN bir ay 20 iş günü ise 20X20= 400 TL.dir.

4- Çocuk kulübünde İngilizce, satranç, drama, fen ve doğa eğitimi, ritm ve orf çalışmaları gibi etkinlikler yapılır.

5- Çocuk kulübü Saat 14.00'de öğle yemeği ile başlar ve akşam Saat 17.00'de sona erer.

6-Çocuk kulübünde sabahki öğretmen veya başka kulüp öğretmeni görev alabilir.

7-Çocuk kulübü aidatları her ayın 15-25'i arası okulum Çocuk Kulübü hesabına bankaya yatırılır.

8-Çocuk kulübü gurupları yaş guruplarına göre planlanır. ( 3yaş tek gurup, 4 yaş tek gurup, 5 yaş tek gurup)

9-Çocuk kulübüne başvuru  ve kayıt işlemleri okul idaresi tarafından  veli talebi ile yapılır.

10-Çocuk kulübünden ayrılmak isteyen çocukların velileri  okul idaresine başvurarak ayrılma talebinde bulunabilir.

Çocuk Kulübü Başvuru Evrakları Nelerdir? 23/09/2021

-Çocuk Kulübü Sözleşmesi (EK2)
-Çocuk Kulübü Başvuru Formu (EK4)
-Acil Durum Başvuru Formu (EK5)

DEVAM-DEVAMSIZLIK ŞARTLARI NELERDİR? 23/09/2021

Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır.

Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.

Çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir.

KAYIT HANGİ ŞARTLARDA SİLİNİR? 23/09/2021

Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır.

Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 20 gün okula devam etmeyen,

Okula devam ettiği hâlde belirtilen süre içinde ücretleri yatırılmayan çocukların kaydı silinir.

Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.

KAYNAŞTIMA ÖĞRENCİSİ KİMLER OLABİLİR VE NASIL KAYIT YAPTIRABİLİR? 23/09/2021

Rehberlik Araştırma Merkezlerinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulunca düzenlenen rapor sonucunda okul öncesi eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri uygun görülen 37-66 ay arası çocuklar, ağır ve çok ağır düzeyde zihinsel ve birden çok yetersizliği olmamak şartıyla 10 çocuk bulunan sınıflarda ikiden, 20 çocuk bulunan sınıflarda ise birden fazla olmayacak şekilde kaydedilirler.